Формування екологічної свідомості школярів на уроках географії - Потапова, Алла Геннадіївна; Солоп, Вікторія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Вивчення екологічних проблем у системі географічної освіти України є надзвичайно важливим, враховуючи сучасні виклики, повʼязані з екологічною кризою та змінами клімату. Україна, як і багато інших країн, стикається з численними екологічними проблемами, серед яких забруднення повітря та води, деградація ґрунтів, вирубка лісів, втрати біорізноманіття, зміна клімату тощо. Освіта відіграє ключову роль у формуванні екологічної свідомості молодого покоління, яке в майбутньому буде приймати рішення, що впливають на довкілля.
Keywords: екологія; свідомість; школярі; географія; 378.5.016