До питання зв'язку міжкультурної комунікації і мови - Бєлих, Оксана Миколаївна; Bielykh, Oksana M. (Кіровоградський державний педагогічний університет імені В. Винниченка, 2011)
У статті розкрито суть термінів "міжкультурна комунікація" і "мова" та простежено зв’язок між ними. Ефективність комунікації пов’язана з успіхом мовної взаємодії, що завжди відбувається в деякому соціальному і культурному контексті, який багато в чому визначає зміст і форму повідомлення. The paper focuses on the terms of "intercultural communication" and "language". The connection between these terms is investigated too. The effectiveness of the communication deals with the success of the linguistic interaction, which always taces place in some art of social and cultural context.
Бєлих Оксана Миколаївна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри німецької філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: міжкультурна комунікація; мова; міжкультурна компетенція; вербальна/невербальна комунікація; мовна комунікація; інтернаціональна інтеракція; intercultural communication; language; intercultural competence; verbal/nonverbal communication; linguistic communication; international interaction