Іпотерапія як складова лікувально-оздоровчого туризму - Качаровський, Роман Євгенович; Єрко, Ірина Володимирівна; Мельник, Надія Вікторівна; Мельник, Андрій Васильович (Управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, 2020)
Лікувально-оздоровчий туризм посідає особливе місце в системі загальносвітових курортно-туристичних відносин. Займаючи частку лише близько 1 % людино-днів перебування, в світовому туристичному обороті, водночас в структурі доходів це вже 5-7 %, що є досить вагомим показником [5]. Враховуючи сучасні тенденції населення до ведення здорового способу життя, актуальним є пошук найбільш дієвих методів лікування. Звичайно велика кількість медичних установ кожної розвинутої держави здатна надати велику кількість медичних послуг, проте існують захворювання, де поряд із звичайним або традиційним лікуванням дієвий результат створюють і нетрадиційні (або додаткові) методи лікування та відновлення, до таких належить й іпотерапія
Keywords: лікувально-оздоровчий туризм; туризм; лікувальні заклади; іпотерапія; центри іпотерапії; Ківерцівський район; Волинська область