Еколого-економічні перспективи використання генетично-модифікованих організмів - Пань, Юнеюй (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі досліджено проблематику поширення генетично модифікованих організмів (ГМО) у сільському господарстві та обґрунтовано необхідність удосконалення організаційно-правового регулювання цього процесу в Україні. Метою дослідження є визначення еколого-економічних ризиків використання біотехнологій та оцінка потенційних збитків для навколишнього середовища і здоров’я населення. В роботі систематизовано теоретико-методичні підходи до оцінки ризиків, проаналізовано роль ГМО в сучасній економічній системі та розроблено практичні рекомендації щодо покращення інформаційноправового забезпечення споживачів задля гарантування біобезпеки.
Keywords: генетично модифіковані організми (ГМО); еколого-економічні ризики; біобезпека; державне регулювання; продовольча безпека; оцінка ризиків; інформаційно-правове забезпечення