Гендерна соціалізація підлітка, що детермінується взаєминами у родині - Федоренко, Р. П.; Fedorenko, R. P. (Інститут психології імені Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України, 2011)
В статті розкриті психологічні особливості гендерного аспекту сформованості образу сім’ї в підлітковому віці, показана залежність гендерної соціалізації підлітка від моделі батьківської сім’ї. The article presents the psychological peculiarities of teenagers according to the family image function, their gender differentiation in socialization according to the model of parental family.
Gender Socialization of Teenagers According to the Family Relations.
Федоренко Раїса Петрівна - канд. псих. наук, доцент кафедри медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: гендерна роль; ідентичність; субординація; психологічний захист; егалітарний стиль; рольові очікування; психологічна готовність; gender role; identity; subordination; psychological protection; family style; psychological readiness; roles expectation