Проблеми редагування зібрань творів - Партико, Зіновій В.; Partyko, Z. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Проаналізовано 23 багатотомні зібрання творів ХVIIІ–ХХ ст. Запропоновано редакторам-практикам, які працюють у ЗМІ (книжкових видавництвах, видавничих організаціях) і готують до публікування багатотомні зібрання творів, апробовану нормативну базу для їхнього редагування. Укладено каталог із восьми галузевих норм, призначених для редагування багатотомних зібрань творів (праць). Для виявлення ступеня обґрунтованості вказаних норм застосовано метод експертних оцінок (опитано сім експертів; опитування проведено на основі розробленої анкети). 23 collected works of XVIII–XX centuries were analyzed. Proposed editors-practitioners who work in the media (publishing houses, publishing organizations) and preparing to publish a multi-volume collection of essays, established a regulatory framework to edit them. There were compiled catalog with eight branch-wise norms designed for editing of collected works. To identify the validity of these norms applied method of expert evaluations (interviewed seven experts, a survey conducted on the basis of the questionnaire).
Problems for Editing of Collected Works
Keywords: зібрання творів; collected works; багатотомні видання; multivolume edition; редагування; editing; норми; norms