Загальні назви одягу в говірках Підгаєччини Тернопільської області - Новіцька, Оксана (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті досліджено загальні назви одягу, що побутують на території Підгаєччини Тернопільської області. Кожне з найменувань, що зафіксоване у говірках Підгаєччини охарактеризовано за певними параметрами: з’ясовано семантику лексем, подано перелік населених пунктів, вказано на їх фіксацію у загальномовних і фахових словниках, відзначено лексико-семантичні паралелі в інших говорах української мови та в інших мовах, встановлено походження лексеми.
Keywords: підгаєцькі говірки; лексико-семантична група; назви одягу; лексема; номен