Залишки давніх двоїнних форм іменників у західнополіських та суміжних говірках - Зінчук, Руслана Степанівна; Zinchuk, R. S. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
На матеріалі західнополіських та суміжних говірок проаналізовано залишки двоїни у системі словозміни іменників. З’ясовано, що колишні двоїнні форми домінують у називному-знахідному відмінках субстантивів жіночого та середнього родів. The remainders of dualism in noun conjugation system are analysed on the material of Western Polissian and their contiguous dialects. It is revealed that old dual forms dominate in the nominative and objective cases of feminine and neuter gender substantives.
The Remainders of Noun Dual Forms in Western Polissian and Their Contiguous Dialects
Keywords: говірка; іменник; словозміна; відмінок; флексія; двоїна; dialect; noun; word conjugation; case; inflexion; dualism