Ефективність використання 3D-моделювання в балістиці для відновлення подій при використанні вогнепальної зброї - Гусак, Андрій Петрович (Видавничий дім «Гельветика», 2025)
У статті розглянуто особливості використання 3D-моделювання під час балістичних експертиз для відтворення подій, пов’язаних із використанням вогнепальної зброї. Підкреслено, що тривимірна реконструкція місця події дозволяє точніше відтворити траєкторію польоту кулі, положення потерпілого та стрільця, а також виявити суперечності у показах свідків. Зазначено, що застосування технологій 3D-моделювання сприяє підвищенню об’єктивності та доказовості експертних висновків. Проаналізовано програмне забезпечення, яке використовується для побудови моделей, та наведено приклади практичного застосування
Keywords: судова балістика; 3d-моделювання; судова балістика; досудове розслідування; реконструкція подій; вогнепальна зброя; цифрові технології; 343.98:004.942