Інститут військових кантоністів у структурі російської армії - Трофімук, Тетяна Михайлівна; Trofimuk, Tetiana M. (My University, 2011)
В умовах становлення та розвитку військової системи сучасної України актуалізується вивчення історичного досвіду у цій галузі інших держав. Рекрутська повинність, на підставі якої у Російській імперії від початку XVIII і до середини 70-х рр. ХІХ ст. формувалась регулярна армія, включала й спеціальну систему підготовки неповнолітніх дітей до військової служби .
Keywords: військова повинність; рекрутський набір; кантоністи; єврейська громада; Російська імперія