Закладова депривація як негативний чинник онто- і соціогенезу дитини - Гошовський, Ярослав Олександрович (My University, 2013)
Стаття присвячена аналізові негативного впливу закладової депривації на формування дитини.Стверджується необхідність ресоціалізації депривованих дітей медіально-рефлексійними розвивальними засобами, завдяки чому вони зможуть гармонізувати самосвідомість, адаптуватися до життєдіяльності в соціумі
Keywords: депривація; сімейна депривація; закладова депривація; ресоціалізація депривованої особистості