Я хочу бути тренером: настільна книга тренера-початківця - Петрович, Валерій Степанович; Закусило, Оксана Юріївна; Petrovych, Valerii S.; Zakusylo, Oksana Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Молодіжна громадська організація «Волонтерський клуб міста Луцька», 2014)
Ця збірка містить деякі методичні рекомендації щодо проведення просвітницького тренінгу, поради як спланувати його етапи, знайомить зі специфікою роботи з групою, вимогами до знань, умінь і якостей тренера. Оскільки більшість із волонтерів, котрі проводять заняття зі своїми ровесникми, є тренерами-початківцями, на на сторінках цього видання автори спробували у стислому вигляді дати відповіді на ті питання, які для них є актуальними при роботі з групою однолітків чи інших молодих людей. Зазначимо, що тренерська робота накладає на людину певні зобов’язання, оскільки тренер повинен відповідним чином будувати свої взаємовідносини з людьми під час тренінгу; вміти працювати з аудиторією і знати, як її зацікавити; стимулювати групову динаміку
Підготовку матеріалів та їх видання здійснено в ході виконання проекту «Твоя обізнаність – твоя безпека!» МГО «Волонтерський клуб м. Луцька» в рамках кампанії MTV EXIT, яка впроваджується у співпраці з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні та ВБО «Український фонд «Благополуччя дітей» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)
Keywords: тренер; тренінг; волонтер; coach; training; volunteer