Історія середніх віків країн Західної Європи : тести та проблемні запитання - Карліна, Оксана Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Тестування має на меті вирішити такі основні завдання: виявити рівень розуміння теоретичного матеріалу з курсу «Історія середніх віків країн Західної Європи», в тому числі основних понять і термінів; визначити повноту засвоєння конкретно-історичного матеріалу, основних подій, фактів, дат тощо; закріпити знання з курсу. Більшість тестових завдань мають характер закритих завдань, де з кількох наведених відповідей треба вибрати одну правильну. Для ефективного закріплення знань студентів використані також розгорнуті формулювання питань, в яких міститься характеристика історичних осіб, або запропоновано кілька відповідей, в яких подана докладна оцінка подій. 800 тестів згруповані за темами відповідно до програми курсу, що дозволить використовувати їх як для перевірки знань студентів з конкретної теми, так і рівня засвоєння основного матеріалу всього навчального курсу. Тестування з окремих питань може проводитись в усній формі фронтального опитування з винесенням тестових питань на відео носій та письмово шляхом підготовки навчальних карток з певною кількістю питань, які роздаються для заповнення. Проблемні завдання мають на меті стимулювати студентів висловлювати власні погляди на дискусійні питання історії західноєвропейського Середньовіччя на семінарських заняттях, колоквіумах, дебатах, у процесі виконання письмових робіт різної форми. Всього запропоновано 200 завдань, які поділені на теми відповідно навчальної програми курсу «Історія середніх віків країн Західної Європи» та його ключових проблем.
Keywords: Історія західноєвропейського середньовіччя; Тести; Проблемні питання; Королівська влада; Феодалізм; Монархія; 94(4)"04/15"(076)