Можливості збору та утилізації відпрацьованих ртутьвмісних ламп у межах Волинської області - Фесюк, В. О.; Федонюк, М. А.; Федонюк, В. В.; Fesyuk, V. O.; Fedonyuk, M. A.; Fedonyuk, V. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Оцінено масштаби утворення ртутьвмісних люмінесцентних ламп у межах Волинської області. Розглянуто можливості територіальної організації збору відпрацьованих ламп та їх можливої утилізації за допомогою компактних демеркуризаційних установок. The volumes of formation of Hg-lamps waste within the Volynsk area are estimated. Possibilities of the territorial organization of gathering of the fulfilled lamps and their possible utilization by means of compact demercuration plants are considered.
Possibility of Disposal of Waste Hg-Lamps in Volyn Region
Роботу виконано на кафедрі екології ЛНТУ
Keywords: компактні люмінесцентні лампи; ртуть; утилізація ртуті; демеркуризаційні установки; Волинська область; compact fluorescent lamps; mercury; mercury recycling; demercuration plants; Volyn region