Практика толерантної англомовної комунікації : методичні рекомендації. - Гордієнко, Юлія Анатоліївна; Гусак, Людмила Євгенівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Толерантність є запорукою побудови демократичного суспільства, тому вона повинна усвідомлено формуватись в освітніх закладах різних рівнів як модель взаємовідносин і між окремими людьми, і між народами та країнами. Педагогічна толерантність передбачає здатність та готовність педагога до успішної взаємодії у сфері професійної діяльності, його розуміння, визнання та прийняття суб’єктів освітнього процесу як носіїв інших цінностей, переконань, поглядів і форм поведінки. Навчально-методичне видання складається з 6 розділів, кожен з яких передбачає систему формування педагогічної толерантності майбутнього учителя від загального розуміння досліджуваного явища до конкретних ситуацій його імплементації у навчальному середовищі закладу освіти.