Формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до організації самостійної фізкультурно-оздоровчої діяльності школярів - Жуковський, Євгеній; Zhukovskyi, Yevgen (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Аналіз факторів, що обумовлюють виникнення в учнів різних патологічних станів, свідчить про недоліки фізичного виховання в школі та позашкільних формах роботи, що впливають на фізичний розвиток і підготовленість школярів. Тому успішне розвʼязання цієї проблеми можливе за умови покращення професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури, зокрема щодо організації учнів самостійно виконувати оздоровчі фізичні вправи. У статті розкрито основні чинники формування готовності майбутніх фахівців фізичної культури до організації школярів самостійно займатися оздоровчими фізичними вправами, суть поняття «готовність студентів до самостійної фізкультурно-оздоровчої діяльності» та показано структуру формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до використання знань про види самостійних занять фізичними вправами в професійній діяльності. Analysis of factors that condition occurrence of different pathological states among schoolchildren testify lack of physical education at school and extracurricular forms of work that influence on physical development and preparedness of schoolchildren. The article discloses the main factors of formation of readiness of future physical culture specialists for organization of schoolchildren to independently practice health-improving physical exercises, explains the notion «readiness of students for independent physical culture health-improving activity» and shows the structure of formation of readiness of future physical education teachers for knowledge deployment about the forms of independent exercises in their professional activity.
Formation of Readiness of Future Physical Culture Teachers for Organization of Independent Physical Culture Health-Improving Activity of Schoolchildren
Keywords: формування готовності; самостійна оздоровча діяльність; учитель фізичної культури; модель підготовки спеціалістів; readiness formation; indepedent health-improving activity; physical education teacher; model of specialists’ preparation