Конкурентоспроможність деревообробної промисловості України за умов високої міграційної активності населення - Павліха, Наталія Володимирівна; Барський, Юрій Миколайович; Уніга, Олег Вікторович (My University, 2024)
У статі проведено дослідження конкурентоспроможності деревообробної промисловості України в умовах високої міграційної активності населення та інших суспільно-економічних викликів, спричинених російсько-українською війною. Актуальність теми обумовлена значущістю деревообробної галузі для економіки України та складністю сучасних викликів, таких як війна та масова міграція кваліфікованих кадрів. Отримані резуль-тати підтвердили критичний вплив війни та міграційних процесів на конкурентоспроможність деревообробної промисловості, а також показали необхідність комплексних заходів для збереження і зміцнення кадрового потенціалу галузі. Практична цінність статті полягає у можливості використання отриманих результатів для розробки стратегій адаптації деревообробної промисловості до складних умов військового та післявоєнного періодів, а також для залучення та утримання кваліфікованої робочої сили.
Keywords: ринок праці; конкурентоспроможність; міграційна активність; міграція; деревообробна промисловість; меблева промисловість; розвиток промисловості; промисловість; стратегія; 674.03:331.556.2(477.83)