ВІЛ-інфекція і підлітки - Валецька, Руслана; Valetska, Ruslanа; Петрик, Омелян; Petrik, Omelian (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті висвітлено питання високого рівня ризику ВІЛ-інфікування серед підлітків, що потребує підготовки програми з його попередження. Це треба розуміти як навчання профілактичних заходів і проведення із сексуально активними підлітками співбесід про ВІЛ-інфекції та проходження тестування на ВІЛ у межах програми надання медичної допомоги підліткам. Потрібно виявляти підлітків, які належать до групи, особливо уразливих до ВІЛ-інфекції, і почати якомога скоріше надавати їм першу допомогу. ВІЛ-інфіковані підлітки потребують індивідуальної та групової підтримки відповідного рівня здоров’я і запобігання передачі ними інфекції іншим людям.В статье раскрыты вопросы высо¬кого уровня риска ВИЧ-инфицирования среди подростков, что требует необходимости подготовить реальную программу его предупреждению. Под этим понимается доступность обучения профилактических мероприятий и проведения с сексуально активными подростками собеседований о ВИЧ-инфекции и прохождения тестиро¬вания на ВИЧ в рамках любой программы, которая занимается оказанием медицинской помощи подросткам. Необходимо выявлять подростков, относящихся к группе, особенно уязвимых к ВИЧ-инфекции, и начать как можно скорее оказывать им первую помощь. ВИЧ-инфицированные дети нуждаются в сильной индивидуаль¬ной и групповой поддержке для поддержания соответствующего уровня здоровья и предотвращения передачи ими инфекции другим людям.The article deals high risk of HIV infection among adolescents in need of training programs for its prevention. It must be understood as teaching preventive measures and conduct of sexually active adolescents interviews about HIV and HIV testing within any program of medical care for adolescents. It is necessary to identify adolescents who belong to groups particularly vulnerable to HIV infection, and start as soon as possible to give them first aid. HIV-positive adolescents require individual and group support appropriate level of health and prevent the transfer of infection to others.
HIV and Teenagers.
Keywords: ризик, пов’язаний зі статевим контактом, фактори ризику, пов’язані з поведінкою, біологічні фактори ризику, конфіденційність і права підлітка, профілактика.; риск, связанный с половым контактом, факторы риска, связанные с поведением, биологические факторы риска, конфиденциальность и права подростка, профилактика.; risk associated with sexual intercourse, risk factors associated with behavior and biological risk factors, privacy and rights of adolescents, prevention.