Перспективи музеїв як об’єктів культурного туризму - Гаврилюк, Світлана (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті розглянуто місце та перспективи діяльності музейних закладів, у тому числі Волинської області, як важливих об’єктів культурного туризму. Підкреслено, що ця галузь сьогодні набула помітного значення в міжнародній туристичній інфраструктурі й розвитку сучасної масової культури. Тому активніше включення музеїв у культурно-туристичний бізнес сприятливо відображається й відображатиметься на становищі музеїв світу загалом та України зокрема. Наведено приклади здобутків американських, європейських й українських музеїв в означеному напрямі. Окреслено проблеми та перспективи музеїв Волинської області щодо посилення їх значущості як об’єктів культурного туризму.
Keywords: музей; культурний туризм; Волинська область; туристичний маршрут; перспективи.