Україна в геополітичній концепції польських прометеїстів на шпальтах часопису „Biuletyn Polsko-Ukraiński” (Варшава 1932-1938) - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, S. I. (Київський національний університет ім. Т. Шевченка, 2011)
У статті розглядаються головні постулати польського прометейського руху, викладені в публіцистичних текстах його представників, опублікованих на сторінках бюлетеня. Йдеться про місце Польщі та України і перспективи польсько-українських стосунків у майбутній східній Європі.The article “Ukraine in the geopolitical conception of polish prometeists on the columns newspaper’s “Biuletyn Polsko-Ukrainski” (Warsaw 1932-1938)” of S. Kravchenko considers the main principles of polish prometeistic movement, which laid in publicistic texts their representatives. Also it tells about the place Poland and Ukraine and their perspectives in the future East Europe.
Ukraine in the geopolitical conception of polish prometeists on the columns newspaper’s “Biuletyn Polsko-Ukrainski” (Warsaw 1932-1938)
Кравченко Світлана Іванівна - проф., доктор наук, зав. каф. видавничої справи та редагування і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: польсько-українські стосунки; могутня Польща; незалежна Україна; українське питання в Польщі; polish-ukrainian relations; powerful Poland; independent Ukrainian; the ukrainian question in the Poland