Словотворчі тенденції квантитативних одиниць: лінгвокогнітивні аспекти - Швачко, С. О.; Shvachko, S. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті зроблено спробу осмислити процеси еволюції та інволюції на матеріалі квантитативних слів – числівників та денумеративів. Сфокусована увага на частиномовних аспектах корелюючих слів – їх граматичних, семантичних та епідигматичних характеристиках. Звернено увагу на статус повнозначних та службових слів – на денумеральних конструюваннях, їх способах утворення та девіаціях поверхневих і глибинних структур. The article deals with word-building tendencies in English, their diachronic level. Processes of evolution and involution are being dealt with. Numerals and denumerals are considered in terms of their grammatical, semantic and epidigmatic aspects, their deviations of outer and inner structures.
Word-building Tendences of Quantitative Linguo-Cognitive Aspects
Keywords: словотворчі тенденції; word-building tendencies; квантитативні слова; quantitative words; числівники; numerals