Метанаративний дискурс як результат порушення дейктичного паритету між автором і читачем (на матеріалі модерністських і постмодерністських творів) - Бєляков, Олександр Олександрович; Beljakov, Oleksandr Oleksandrovych (Науковий вісник ВНУ імені Лесі Українки. Серія Філологічні науки., 2011)
У статті здійснено спробу з’ясувати статус метанаративного дискурсу, описати репертуар метанаративної дискурсивізації і узагальнити різноманітні підходи до вивчення явища первинної і вторинної дискурсивізації крізь призму порушення дейктичного паритету між автором і читачем. The article is focused on the status of a metanarrative discourse, its varieties and the approaches to the phenomena of primary and secondary discourse-oriented effects resulting from the violation of parity between the author and the reader.
Metanarrative Discourse as a Result of Violating a Deictic Parity Between the Author and the Reader (on the Material оf Modernist and Postmodernist Fiction)
Keywords: метанаративний дискурс, дейктичний модус, дейктичний паритет (диспаритет), первинна і вторинна дискурсивізація.; metanarrative discourse, deictic modus, deictic parity (disparity), primary and secondary discourse-oriented effects within a literary narrative.