Духовний світ ліричного героя Миколи Вінграновського й Андрія Вознесенського: загальнолюдські та національні риси - Слапчук, Василь; Slapchuk, Vasyl (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті в компаративістському аспекті проаналізовано духовного світу ліричних героїв М. Вінграновського й А. Вознесенського. Розкрито їх схожість та відмінність, визначено особливості, характер і пріоритетність наявних рис у межах загальнолюдських та національних виявів. In the article the comparative analysis of the spiritual life of the lyrical character in the poetry by M. Vingranovkiy’s and A. Voznesenskiy’s. Special attention is paid to theirs similarities and differentiations. The character, peculiarities and priorities of the represented features are investigated in the frames of general humankind and national aspects.
The General Humankind and National Features of the Spiritual life of the Lyrical Hero in Mykola Vingranovkiy’s and Andriy Voznesenskiy’s poetry
Keywords: духовний світ; spiritual life; ліричний герой; lyrical hero (character); національний, загальнолюдський; general humankind; світогляд; ідея; ідея; idea