Соціально характерологічні експресеми в мовленні персонажів Гр. Тютюнника - Мединська, Алла Віталіївна; Medynska, А. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті обґрунтовано використання терміна характерологічні експресеми стосовно засобів мовленнєвої характеристики персонажів художніх творів; розглянуто об’єктивні характерологічні експресеми в мовленні персонажів із новел Гр. Тютюнника “Дивак”, “Зав’язь”, “Оддавали Катрю”, “Три зозулі з поклоном”. The author of the article substantiates the usage of term “Social-characterizing expressional means” for speech-characterizing means in characters’ speeches of literary works. A. Medynska examines the objective charac¬terizing expressional means in personage’ speeches of works by Hryhir Tiutiunnyk “Dyvak”, “Zavyaz’”, “Oddavaly Katriu”, “Try zozuli z poklonom”.
Social-Characterizing Expressional Means of Characters’ Speeches in Works by Hryhir Tiutiunnyk.
Роботу виконано на кафедрі видавничої справи та редагування і журналістики ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: мовленнєва характеристика персонажа; об’єктивні характерологічні експресеми; мова творів Гр. Тютюнника; speech characteristic of personage; objective characterizing expressional means; the language of works by Hryhir Tiutiunnyk