Влада і політична опозиція в країнах ЄС - Бусленко, Василь Володимирович; Buslenko, Vasyl V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Метою вивчення дисципліни є узагальнення та систематизація досвіду конструктивної взаємодії між партіями та їх впливу на формування відносин між законодавчою та виконавчою гілками влади в країнах Європейського Союзу. Основними завданнями вивчення дисципліни є аналіз моделей міжпартійної взаємодії як чинника впливу на формування відносин між законодавчою та виконавчою гілками влади в країнах ЄС; дослідження інституційних механізмів встановлення діалогових форм політичної взаємодії; виявлення взаємозв’язку між рівнем міжпартійної конкуренції та стабільним функціонуванням владних інституцій.
Keywords: політична опозиція; політична влада; ситуативна опозиція; лояльна опозиція