Циркулярна економіка та екологічна відповідальність - Романюк, Тетяна (Луцьк: Вежа-Друк, 2023)
Сьогодні особливого значення набувають процеси трансформації, спрямовані на забезпечення сталого економічного розвитку, що передбачає підвищення добробуту населення без збільшення залучення нових ресурсів. Зменшення екологічного навантаження на довкілля стало актуальною проблемою, яка потребує вирішення. Можливості циркулярної економіки зменшують споживання ресурсів та утворення відходів, стимулюють інновації продуктів та позитивно сприяють стійкості в людській життєдіяльності. Тому концепція циркулярної економіки займає важливе місце в стратегіях і планах розвитку економіки усіх рівнів, центрального, регіонального та місцевого. Перехід до циркулярної моделі на засадах ресурсоефективності також забезпечує соціальні і екологічні цілі, закриваючи ресурсні цикли.
Keywords: циркулярна економіка; екологічна відповідальність; сталий розвиток; 339.972