Роль філософсько-культурологічного знання у становленні духовності учнівської молоді - Сохацька, Оксана; Sohatska, Oksana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Статтю присвячено проблемі духовності як животворчого джерела людського життя, смислові контури якої зафіксовані в релігії, мистецтві, проступають як здатність і потреба орієнтуватися на вищі, універсальні цінності істини, добра, краси в їх єдності. Наголошується, що духовність виступає головним принципом, самобудування особи та суспільства, необхідною умовою вільного і творчого ставлення до особистого і суспільного життя.
The Role of Philosophical and Cultural Knowledge in the Formation of Spirituality of Student Youth
Keywords: духовність; spirituality; універсальні цінності; universal values; істина; truth; самовдосконалення особистості; self-perfection of the person; 37.03