Можливості рекреаційного використання орнітологічних заказників Ковельського району Волинської області - Мельнійчук, Михайло Михайлович; Білецький, Юрій Валентинович; Семенюк, Юлія Сергіївна; Ковальчук, Сергій Ігорович; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Орнітологічні заказники Волинської області є важливою складовою локальних природних геосистем та мережі об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) загалом. Вони відіграють важливу роль у збереженні біологічного різноманіття території, володіють значним природно-рекреаційним потенціалом, що сприяє розвитку різних форм рекреації, зокрема наукового та екологічного туризму. Дослідження сучасного стану та перспектив рекреаційного використання об’єктів ПЗФ є надзвичайно актуальними, результати відповідних наукових вишукувань сприятимуть оптимізації використання рекреаційного потенціалу
Keywords: туризм; рекреаційний потенціал; природно-заповідний фонд; заказник; орнітологічний заказник; територіальна громада; Ковельський район; Волинська область; 911.3:379.8:[930.85(477.82)