Роль політичної опозиції в процесі входження України в Європейський Союз - Шумейко, Зоя (Луцьк : Вежа-Друк, 2024)
В умовах демократизації політичної системи України, ключову роль в політиці держави почав відігравати курс на євроінтеграцію. Однією з основних ознак євроінтеграційних процесів на сучасному етапі розвитку є зменшення дистанції між Україною та Європейським Союзом. Входження в асоційоване членство передбачає потребу відповідності демократичним стандартам країн-членів Європейського Союзу. Так, одним з ключових елементів демократизації виступає розвиненість громадянського суспільства, а також дієвість опозиції, що є рушійним чинником в питанні євроінтеграції.
Keywords: євроінтеграція; громадянське суспільство; політична опозиція; 328.18