Соціально-історичний та культурний розвиток Черкаської Звенигородщини: сіл Моринці та Шевченкове - малої батьківщини Т. Шевченка - Охманюк, Віталій Федорович; Okhmaniuk, Vitalii F. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2013)
У статті охарактеризовано соціально-історичний та культурний розвиток сіл Моринці та Кирилівка Черкаської області Звенигородського району, що є малою батьківщиною Т. Г. Шевченка,починаючи з першої згадки про місцевість ХІV ст. і до сьогодення, подана оцінка цій діяльності.
Keywords: Художня лабораторія народного мистецтва; Звенигородщина; села Моринці та Кирилівка; мала батьківщина