Фізіологічні основи фізичного і психічного здоров’я - Дмитроца, Олена Романівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Матеріал методичного видання відповідає навчальній програмі курсу «Фізіологічні основи фізичного і психічного здоров’я», що сприятиме належній організації сучасного лабораторного заняття. Видання є помічником викладача у проведенні лабораторного заняття, організації контролю знань студентів, у формуванні в студентів розуміння студентами системи знань, принципів і методів з основ технології реалізації спадкових механізмів і резервів життєдіяльності людини, підтримки адаптації до умов зовнішнього та внутрішнього середовища; формування фізіологічного світогляду, мотивації на збереження здоров’я як головної умови реалізації творчого та фізичного потенціалу особистості, використання цих знань у подальшій практиці. Методичні матеріали призначені для студентів ОР «Магістр» спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)
Keywords: експрес-оцінки; індекс маси тіла; життєвий індекс; індекс Робінсона; тест Равена; увага; 612.66:613(072)