Професійний рівень водіїв як показник дієвості системи їх підготовки в контексті повсякденних практик - Сальнікова, Світлана Анатоліївна; Salnikova, Svitlana A. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2013)
В статті акцентовано увагу на професійному рівні водіїв-любителів та професіоналів як показнику дієвості системи їх підготовки в контексті повсякденних практик. Пошук ідеальної моделі професії здійснено в контексті парадигми структур- ного функціоналізму; індекси поведінкової культури та знання Правил дорожнього руху побудовано з використанням кількісних методів; аналіз емпіричних даних проведено з урахуванням українських реалій інституційної трансформації.

The article focuses on the professional driver-amateurs and professionals as an indicator the effectiveness of their training in the context of everyday practices. Searching for the ideal model of a profession is made in the context of the paradigm of structural functionalism, and the indexes of behavioural culture and knowledge of traffi c rules are constructed using the quantitative methods, and analysis of empirical data conducted with the Ukrainian realities of institutional transformation.
Driver training in the context of everyday practices: realities of ukraine in the empirical measurement
Keywords: “ідеальний тип” водія; Індекс поведінкової культури; Індекс знання Правил дорожнього руху; the “ideal type” of the driver; the Index of behavioral culture; ndex knowledge of traffi c rules