Основи права - Коренга, Юлія Володимирівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Мета вивчення дисципліни « Основи правознавства »: формування основоположних знань з теорії держави та права; основ цивільного, трудового, сімейного права; вмінь орієнтуватися в чинному законодавстві, застосовувати теоретичні знання у практичному житті; навичок роботи з нормативно правовими актами, правильно застосувати правові норми у виробничо- службовій діяльності. Завдання вивчення: науково обґрунтувати проблеми становлення правової системи України, принципи взаємодії органів місцевого самоврядування, формування вмінь та навичок користування нормативними документами на конкретному підприємстві, проводити їх аналіз щодо відповідності положенням цивільного права. Предметом вивчення дисципліни є право як регулятор суспільних відносин у різних сферах суспільного життя.

Purpose of study of discipline"Bases of Jurisprudence": forming of basic knowledge’s on the theory of the state and law, bases of civil, family, labor law; ability to be oriented in a current legislation, apply theoretical knowledge’s in practical life, skills of work with normative acts, it is correct to apply legal norms in production activity. Task of study of discipline: scientifically to ground the problems of becoming of the legal system of Ukraine, principles of co-operation of organs of local self-government, forming of studies and skills to use normative documents. Article of study of discipline: right as a regulator of public relations is in thedifferent spheres of public life.
Keywords: поняття, сутність, походження, функції держави; поняття, сутність та походження права; основні ознаки і види правовідносин; елементи системи права і системи законодавства