Доля військовополонених Луцького табору "Шталаг № 360" - Зек, Богдан; Zek, Bohdan (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Луцький табір для військовополонених червоноармійців «Шталаг № 360» створено відразу після окупації міста. Загальна кількість полонених сягала 14 тис. осіб. Солдатів використовували на різноманітних роботах. «Шталаг» був позбавлений достатнього медичного забезпечення, харчування, панувала антисанітарія. Унаслідок цього спалахнула епідемія тифу, яка забрала життя понад 10 тис. солдатів. Спроби порятунку полонених робила українська допоміжна адміністрація і просто небайдужі лучани.

The camp for prisoners of war soldiers Red army in Lutsk «Stalag № 360» was established after the occupation of the city. The total number the prisoners of the war reached 14 thousand of people. The soldier were used on the variety of jobs. «Stalag» had not enough medical care, food, unsanitary conditions prevailed. In the resuld of what an outbreak of typhoid fever, happened which killed more than 10 thousand soldiers. The attempts to rescue the prisoners of war ware made by Ukrainian auxiliary administration and caring citizens.
The Fate of the Prisoners of the Lutsk Camp «Stalag № 360»
Keywords: "Шталаг № 360"; табір; військовополонені; Луцьк; червоноармійці; «Stalag № 360»; camp; prisoners of war; Lutsk; soldiers Red army