Психологічне консультування - Магдисюк, Людмила Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальна дисципліна «Психологічне консультування» є нормативною дисципліною циклу навчальних дисциплін професійної та практичної підготовки фахівців-психологів. Тематика дисципліни призначена для вивчення студентами теорії й практики психологічного консультування, прийомів надання психологічної допомоги різним категоріям клієнтів, особливостей організації й проведення консультативного процесу; застосування спеціальних технік в консультативній роботі; вміння самостійного застосування психодіагностичних методик та тестування в практиці психологічного консультування. Метою викладання навчальної дисципліни «Психологічне консультування» є ознайомлення студентів з широким колом теоретико-методологічних питань психологічного консультування, формування системи наукових знань в галузі теорії і практики напрямків психологічного консультування, оволодіння категоріальним апаратом психології консультування на базі ґрунтовного знайомства з основною психологічною літературою, формування вмінь та навиків проведення консультативного процесу.
Keywords: психологічне консультування; психодіагностика; основи практичної психології; психологія сім’ї