English for Specific Purposes. Medicine - Гончар, Катерина Леонідівна; Тригуб, Галина Василівна; Хникіна, Оксана Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Навчально-методичний посібник “English for Specific Purposes. Medicine” («Англійська мова для студентів медичних спеціальностей») призначений для підготовки студентів 1-4 курсів спеціальності «Медицина», «Фізична терапія», укладений відповідно до вимог нормативної освітньої компоненти «Англійська мова за професійним спрямуванням». Основною метою даного посібника є формування професійної іншомовної комунікативної компетентності, засвоєння граматичних структур та збагачення словникового запасу, для якісної та ефективної підготовки студентів медичних спеціальностей до медичного ліцензійного іспиту «КРОК». Посібник складається з чотирьох змістових модулів, добірки текстів для самостійної роботи, глосарію з медичною термінологією. Кожний модуль включає тексти фахового орієнтування та комплекс вправ лексико-граматичного характеру на закріплення фахової лексики. Навчально-методичний посібник включає граматичний довідник, в якому матеріал подається у зручному форматі, а саме: у вигляді таблиць та схем. Комплекс вправ до кожної граматичної теми містить лексику професійного спрямування, що сприяє її кращому засвоєнню. Оскільки структура розробки поєднує теоретичну та практичну частини, студенти мають можливість вивчати медичну термінологію в належному контексті систем та функцій людського організму як у здоровому стані, так і у стані захворювання.
Англійська мова для студентів медичних спеціальностей
Навчально-методичний посібник призначений для студентів-медиків, студентів-фізіотерапевтів, а також для практикуючих лікарів у реальній медичній практиці.
Keywords: Medical Careers; Structural Organization of the Body; Systems of the Human Body; 811.111'271(075.8)