Сучасні особливості роботи міського електричного транспорту в Україні - Поручинська, Ірина; Poruchynska, Iryna (My University, 2016)
Здійснено аналіз роботи міського електричного транспорту міст України на основі статистичних даних корпорації «Укрелектротранс» та Державного комітету статистики України. Зазначено, що підприємства галузі є соціальними перевізниками, оскільки перевозять, передусім, пільгові категорії пасажирів. Проаналізовано геопросторові особливості функціонування міського електричного транспорту залежно від його виду. Охарактеризовано інвентарний парк трамвайних вагонів і тролейбусів у містах. Виокремлено регіони зі збільшенням та зменшенням обсягів надання транспортних послуг. Проаналізовано обсяги, структуру й геопросторові особливості доходів та витрат на підприємствах міського електротранспорту України. Виділено найбільш поширені спільні проблеми транспортних підприємств і пошук способів забезпечення їхньої беззбиткової роботи. The analysis of the work of urban electric transport of Ukrainian cities on the basis of statistical data of the Corporation Ukrelektromash and the State Statistics Committee of Ukraine has been made. It is noted that enterprises of the industry are the social carriers as primarily transported preferential categories of passengers. The geospatial features of functioning of public electric transport, depending on its type are analysed. The inventory park of surface-cars and trolleybuses in cities is described. The regions with increase and decrease in volumes of granting of transport services are defined. Volumes, structure and geospatial features of earnings and charges on the enterprises of municipal electric transport of Ukraine are analysed. The most widespread general problem of transport enterprises and finding ways to ensure their break-even operation are defined.
The Modern Features of Urban Electric Transport in Ukraine
Keywords: транспортне підприємство; транспортний комплекс міста; міський електричний транспорт; пасажирські перевезення; рухомий склад; transport enterprise; transport complex of the city; city electric transport; passenger transport; rolling stock