Психогенеза особистості в нормі та девіації - Гошовський, Ярослав Олександрович; Hoshovskyi, Yaroslav O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є психологічна специфіка розвитку особистості в нормі та девіації. Метою викладання навчальної дисципліни “Психогенеза особистості в нормі та девіації” є формування системи фундаментальних теоретичних знань, практичних навичок і умінь з превенції, аналізу і розробки шляхів, способів і засобів вирішення проблем психічного розвитку людини в нормі та девіації на різних вікових етапах її онто- і соціогенезу. Основними завданнями вивчення дисципліни “Психогенеза особистості в нормі та девіації” є: ознайомити з поняттями і методами психології розвитку особистості в нормі та девіації; ознайомити із засадничими теоріями нормального та девіантного розвитку відповідно до різних психологічних напрямів, теорій, концепцій, шкіл; розкрити специфіку нормальних та девіантних вікових змін психіки людини в різні періоди життя; засвоєння навчальної літератури і першоджерел відповідно до тем курсу.
Keywords: психогенеза; девіація; особистість; програма