Використання педагогічних ситуацій у самостійній роботі майбутніх фахівців фізичної культури - Ємець, Олександр; Yemets, Oleksandr (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
Підвищення уваги до самостійної роботи студентів – запорука покращення підготовки майбутніх учителів фізичної культури. Основне завдання – вивчення можливостей і способів упровадження в процес самостійної підготовки педагогічних ситуацій. Доведено доцільність та ефективність запропонованого підходу до самостійної роботи студентів і, як наслідок, – покращення професійної компетентності майбутніх фахівців фізичної культури. Основна вимога до застосування ситуацій полягає в тому, щоб ситуація своїм змістом узгоджувалась із конкретною навчальною темою. Важливе значення для забезпечення ефективної самостійної роботи надається організаційно-методичним рекомендаціям. У висновках відзначено дидактичний ефект використання педагогічних ситуацій у самостійній роботі студентів. The increased attention to individual students’ work is the key of improving the training of future teachers of physical education. The main objective is to study possibilities and ways of introduction the pedagogical situations into the process of individual students’ work. It is proved the expediency and efficiency of the proposed approach to individual students’ work and, consequently, the improving of the professional competence of the future specialists of physical education. The main requirement for using such situations is the congruence with specific educational topic. The importance is given to organizational and methodical recommendations while providing the effective individual students’ work. The conclusions signify a substantive didactic effect of using pedagogical situations in individual students’ work.
Use of Pedagogical Situations in Individual Work of Future Physical Education Specialists
Keywords: самостійна робота; педагогічна ситуація; педагогічний контроль; системний аналіз; individual work; professional situation; system analysis; pedagogical control