Проблема парцеляції у сучасній лінгвістичній науці - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2012)
У статті представлений теоретичний огляд літератури, що присвячена вивченню парцеляції як явищу сучасного синтаксису; окреслюються основні етапи розвитку наукової думки з означеної проблеми; аналізуються різні підходи до її вирішення. Парцеляція обґрунтовується як синтаксична універсалія сучасного мовлення. The article highlights the notion of parceling as a phenomenon of modern stylistics. The author analyses the different scientific points of view on the given problem from the perspective of its diachrony. Parceling is treated as a stylistic universal of the modern language.
Keywords: парцеляція; розчленована конструкція; сучасний синтаксис; парцелят; базова частина висловлення; parceling; parceling constructions; modern syntax; parcel; main part of utterance