Модель класифікації розподілу школярів на медичні групи з фізичного виховання - Лях, Юрій; Усова, Оксана; Шевчук, Тетяна; Lyakh, Yuriy; Usova, Oksana; Shevchuk, Tetyana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Досліджено створення моделі класифікації дітей у медичні групи для занять із фізичного виховання. У дослідженнях узяли участь 24 хлопці молодшого шкільного віку (8–12 років) загальноосвітніх шкіл міста Луцька, яких, за результатами проби Руф’є, поділено на основну та підготовчу медичні групи. Дослідження побудовано на вивченні функціональних показників серцево-судинної системи. Логістична регресійна модель ґрунтується на двох показниках – серцевому індексі та частоті серцевих скорочень. Завдяки розробленій моделі можлива класифікація дітей на медичні групи з фізичного виховання. The study is dedicated to creation of a model of children classification into medical groups for physical education practicing. 24 boys of junio school age (8-12 years old) from comprehensive schools of Lutsk took part in the research, and according to Ruffier-Dickson test they were divided into a main and preparatory medical groups. The research is built on the study of functional indices of cardiovascular system. Logistic regression model is based on two indices – heart index and heart rate. Thanks to the developed model it possible to devide children into medical groups of physical education.
Physical Culture in Student’s Healthy Lifestyle
Keywords: логістична регресія; серцево-судинна система; медичні групи з фізичного виховання; школярі; logistic regression; cardiovascular system; medical groups of physical education; pupils