Фізичне виховання дітей у контексті гуманістичної парадигми - Ашиток, Н.; Ashitok, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто теоретичні питання, пов’язані з фізичною культурою особистості в контексті гуманістичної парадигми освіти. Проблема здоров’я та здорового способу життя завжди була й буде пріо-ритетною в розвитку будь-якого суспільства. Для формування повноцінного, багатогранного розвитку особистості неодмінною складовою частиною виступає здоров’я людини. Аспекти здоров’я людини духовний, соціальний, психологічний, інтелектуальний, емоційний, фізичний й особистісний – однаково важливі та взаємопов’язані. A problem of health and healthy lifestyle always was and will be priority in development of any society. For forming an adequate, diversified personality specila attention is given to human’s health. Aspects of human health are equally important and interrelated. These aspects are spiritual, social, psychological, intellectual, emotional, physical and personal.
Physical Ducation of Children Through the Prism of Humanistic Paradigm of Education
Keywords: здоров’я; здоровий спосіб життя; фізична культура; розвиток; гуманізм; особистість; health; healthy lifestyle; physical culture; development; humanism; personality