Метафоричні моделі концепту «word» (на матеріалі художнього дискурсу) - Мінцис, Е. Є.; Mintsys, E. Ye. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті на матеріалі сучасної англомовної художньої прози зроблено спробу класифікувати концептуальні метафори, в основі яких лексема “слово”, та визначити метафоричні моделі однойменного концепту. The article presents an attempt to classify conceptual metaphors with the lexeme “word” in the focus and to single out metaphorical models of the concept in question. The research is based on the modern prose in English.
Metaphorical Models of the Concept "Word" (Based on the Modern Prose in English)
Keywords: дискурс; discourse; концепт; concept; концептуальна метафора; conceptual metaphor