Управління проєктом впровадження енергозберігаючих технологій на прикладі ТзОВ «Волиньпрестижбуд» - Маціюк, Наталія Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі досліджені основні теоретико-методичні підходи до управління проєктом у будівельному бізнесі. Проаналізовані особливості впровадження енергозберігаючих технологій у процесі здійснення комплексу будівельних робіт. Запропоновані подальші шляхи вдосконалення та впровадження сучасних технологій для зменшення енергетичних витрат, інновації та технологічний процес. Актуальність обраної теми полягає в збереженні енергоресурсів, покращення якості та рівня життя людей, економічний стимул як для населення так і для держави. Впровадження енергозберігаючих технологій у сфері будівництва змінить екологічну ситуацію та сприятиме зміцненню економіки в нашій державі. У першому розділі обґрунтовані теоретико-методичні основи управління проєктом у будівельному бізнесі. Розглянуті енергозберігаючі технології як основа формування енергоефективної конкурентоспроможної економіки. У другому розділі здійснено маркетинговий та технічний аналіз застосування енергозберігаючих технологій у будівництві інфраструктурних та житлових об’єктів. Третій розділ присвячено системі планування - створено резюме проєктної заявки та створено діаграму Ганта. За результатами роботи зроблено висновки та пропозиції щодо впровадження енергозберігаючих технологій.
Keywords: енергозберігаючі технології; міжнародні проєкти; теоретико-методичний аналіз; система «розумний будинок»; технологічні інновації