Основи патологічної фізіології - Моренко, Алевтина Григорівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Мета дисципліни: сформувати поняття про типові патологічні процеси та механізми розвитку патології органів і систем органів. Основні завдання: ознайомити студентів із загальними поняттями про здоров’я і хворобу, загальною патофізіологією клітини, роллю чинників зовнішнього середовища у патологічному процесі, значенням властивостей організму у походженні захворювань та механізмами відновлення порушених функцій. Навчальна програма навчальної дисципліни «Основи патологічної фізіології» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра напряму (спеціальності) «біологія». Включає вступ, мету і завдання курсу, інформаційний обсяг навчальної дисципліни, основні теми і питання для вивчення з курсу, форми методи й заходи діагностики успішності навчання студентів з курсу, а також список джерел, до яких варто звертатись при оволодінні навчального матеріалу курсу.
Keywords: основи патологічної фізіології; навчальна програма; біологія; лабораторна діагностика