Шабала Ярослав Миколайович : біобібліогр. покажч. до 55-річчя від дня народж. - Сидорук, Інна Петрівна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, Бібліотека, 2016)
У біобібліографічному покажчику висвітлено життєвий і творчий шлях відомого українського науковця, доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри археології, давньої та середньовічної історії України Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – Ярослава Миколайовича Шабали. Уміщено бібліографію праць науковця, що охоплюють період від 1991 до 2015 рр., біографічний нарис та фотоілюстрації. Бібліографічний опис видань оформлено згідно з чинними стандартами. Для наукових працівників, викладачів, аспірантів, студентів.

The bio-bibliographical index highlights the life and the career of the Ukrainian scientist, doctor of historical sciences, professor, head of the department of archaeology, ancient and medieval history of Ukraine at the Lesya Ukrainka Eastern European National University – Yaroslav Mykolaiovych Shabala. The papers of the scientist are presented in the bibliographic order, covering the period from 1991 tо 2015, the issue contains the biographic information and photo illustrations. The bibliographical description of the publications is compiled in accordance with the valid standards. The book is appointed to scholars, teachers, post-graduates, students.
Keywords: бібліографічні видання; bibliography; Шабала Я. М.; Shabala Y. M.; 91.9:63.1(4УКР)-81; 016:929:93