Мемуаристика Євстахія Івановського в контексті правобережної польськомовної літератури періодів романтизму та позитивізму ХІХ ст. - Єршов, Володимир Олегович; Yershov V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто творчість Є. Івановського (1813–1903), видатного мемуариста польськомовної літератури Правобережної України XIX ст., у контексті романтичного й позитивістського художніх напрямів; охарактеризовано й узагальнено способи організації та композиції його творів, особливості інтерпретації історичного минулого, показано основні поетичні особливості мемуаристики письменника. E. Ivanovskiy’s (1813–1903) creativity, the outstanding memoirist of Polish literature of Right-bank Ukraine of the XIX, it is investigated in a context of the romantic and positivistic art directions, ways of the organization and composition of its works, features of interpretation of the historical past are characterized and generalized, the main poetic features of memuaristika of the writer are shown.
Memuaristika of Evstakhiy Ivanovskiy in a Context of Right-Bank Polish Literature of the Periods of Romanticism and Positivism of the XIX.
Keywords: польськомовна література Правобережної України; романтизм; позитивізм; Є. Івановський; мемуари; жанрові модифікації; polish literature of Right-bank Ukraine; romanticism; positivism; E. Ivanovskiy; memoirs; genre modifications