Духовні заповіти волинських шляхтичів Василя Загоровського і Данила Братковського: типологічний аспект - Семенюк, Лариса Степанівна; Semeniuk, Larysa S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті розглядаються історико-мемуарні твори XVI – XVII ст. – заповіти волинських шляхтичів Василя Загоровського і Данила Братковського, з’ясовується їх типологічна спорідненість, гуманістичне спрямування та великий виховний потенціал, заснований на християнських і загальнолюдських цінностях.The article deals with such historico-memoir works of the 16 th-17 th centuries as the testaments of the representatives of Volhynian nobility Vasyl Zagorovskiy and Danylo Bratkovskiy. Their typological closeness, humanitarian purposefulness as well as a great educational potencial based on the Christian values and values common to all mankind are considered.
Spiritual testaments of the representatives of Volhynian nobility Vasyl Zagorovskiy and Danylo Bratkovskiy: typological aspect
Keywords: заповіт; морально-етичні цінності; національна свідомість; testament; moral and ethical values; national consciousness