Регулювання діяльності регіональних газорозподільних підприємств України - Павлов, Костянтин Володимирович; Павлова, Олена Миколаївна; Коротя, Мирослав Іванович (СПД Гадяк Жанна Володимирівна, друкарня «Волиньполіграф», 2020)
В монографії висвітлено результати дослідження етапів становлення газової промисловості в державі, а також послідовність їх реалізації. Визначено особливості тарифоутворення в газовій сфері України, а також відображено нормативно-правові основи її функціонування. З’ясовано інституційний базис забезпечення транспортування та розподілу природного газу; нормативне забезпечення регулювання діяльності регіональних газорозподільних підприємств. Дано оцінку ефективності функціонування регіональних газорозподільних підприємств. Окреслено особливості функціонування регіональних газорозподільних підприємств в структурі газової сфери України. Запропоновано методичні підходи до формування механізму організаційно-економічного регулювання діяльності регіональних газорозподільних підприємств. Видання рекомендоване науковцям, аспірантам, здобувачам, студентам вищих навальних закладів, керівникам та спеціалістам органів державного та регіонального управління.
Keywords: Особливості тарифоутворення в газовій сфері; Нормативне забезпечення регулювання діяльності регіональних газорозподільних підприємств; 338.45:662.76