Концепція територіального патріотизму В. Липинського в сучасних процесах формування політичної нації - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentin YA. (Університет "Україна", 2012)
У роботі здійснено аналіз концепції територіального патріотизм В. Липинського з точки зору її актуальності сучасним суспільно-політичним процесам. З цією метою проаналізовано підходи формування національної ідентичності та сформульовані висновки щодо моделі формування української політичної нації.

The paper analyzes the concept of territorial patriotism V. Lypynskyi in terms of its relevance with modern social and political processes. For this purpose analyzes approaches the formation of national identity and formulated opinions on the model of the Ukrainian political nation.
Keywords: територіальний патріотизм; territorial patriotism; національна ідентичність; national identity; нація; nation; народ; people; поліетнічність; polyethnic